Virker chokbølgebehandling for plantar fasciitis?

Vikonkluderer, at chokbølgebehandling var effektiv til behandling af plantar fasciitis i henhold til den foreslåede protokol, der betragtede smerte, funktion og livskvalitet. shockwaveterapi er en mild, hurtig ikke-kirurgisk behandling, der hjælper med at fjerne hælsmerter fra plantar fasciitis.

Virker chokbølgebehandling for plantar fasciitis?

Vikonkluderer, at chokbølgebehandling var effektiv til behandling af plantar fasciitis i henhold til den foreslåede protokol, der betragtede smerte, funktion og livskvalitet. shockwaveterapi er en mild, hurtig ikke-kirurgisk behandling, der hjælper med at fjerne hælsmerter fra plantar fasciitis. Denne behandling er i øjeblikket en af de mest avancerede og yderst effektive terapi til rådighed for plantar fasciitis. eswt er både effektiv og sikker.

Deter blevet godkendt af FDA baseret på resultater fra randomiserede dobbeltblindede videnskabelige undersøgelser, 2 Shockwave-terapi har et af de højeste effektivitetsniveauer af enhver nuværende behandling af plantar fasciitis, 3.Shockwave-behandling, også kendt som ekstrakorporeal chokbølgebehandling (ESWT), er en konservativ procedure til behandling af plantar fasciitis af foden, hvor chokbølger føres gennem hælen for at stimulere heling af de betændte plantar fascia væv. Shockwave behandling udnytter mekaniske høj energi lydbølger, som fungerer ved at forbedre blodgennemstrømningen til det betændte område for at fremskynde helingsprocessen. Som en ikke-invasiv behandling for at supplere et fysioterapiprogram er chokbølgebehandling for plantar fasciitis en god mulighed. Det kan være effektivt til alle former for skader, både kroniske og akutte.

Shockwaveterapi er ikke-invasiv, yderst effektiv, kræver ingen anæstesi og har ingen grimme bivirkninger. Det er relativt smertefrit, og du kan vende tilbage til arbejdet lige efter din behandling. Afhængigt af din tilstand kan du muligvis fortsætte med at træne, mens du søger behandling. Shockwave Therapy er en ikke-invasiv terapeutisk enhed, der fungerer ved at levere akustiske bølger til skadestedet.

Sånår det bliver anstrengt på grund af plantar fasciitis, fører det til en skarp, stikkende smerte, der er værre først om morgenen, når du tager dine første skridt. Extracorpeal Shockwave Therapy (ESWT) er en behandlingsmodalitet, der bruges til behandling af kroniske muskuloskeletale smerter. Plus, med chokbølgebehandling, behøver du ikke bekymre dig om omkostningerne ved at tage fri fra arbejde, da der næsten ikke er nogen nedetid med denne behandling. I modsætning til tidligere offentliggjorte metaanalyser, der ikke skelnede chokbølgetyper, den nuværende metaanalyse samlede omfattende data om FSW- og RSW-terapier til kronisk PF, og afgøre, om generel ESWT, FSW-terapi, og RSW-terapi er effektive behandlinger for kronisk PF.

Plantarfasciitis er en smertefuld fodtilstand, hvor plantar fascia bliver betændt af overstrækning eller overforbrug, hvilket forårsager smerter i hælen og bunden af foden. Derfor, yderligere vurdering af sammenlignende effekt og funktionel genopretning mellem FSW- og RSW-terapier er påkrævet. Fjerde, flere multicenter RCT"er, der sammenligner FSW- og RSW-terapier, er nødvendige for yderligere at bekræfte den komparative effektivitet af fokuserede og radiale chokbølgeterapier til behandling af kronisk plantar fasciitis. Symptomer på plantar fasciitis inkluderer stikkende smerter ved hælen, der er værre om morgenen eller efter lange hvileperioder eller forværres efter træning.

Shockwaveterapi er overkommelig sammenlignet produkter som The Good Feet Store's 3-trins system for orthotics. Shockwave terapi leverer lav og høj energi chok (akustiske) bølger til det skadede væv via en håndholdt sonde. Undersøgelsen fandt også, at chokbølgebehandling begyndte at arbejde inden for to uger efter påføring med succesrater mellem 48-88% (Urgurlar et al. Shockwave-behandling er indiceret, når andre konservative behandlingsmetoder såsom hvile, medicin, fysioterapi, natskinner, støttende sko og ortotika ikke viser forbedring, selv når de anvendes over en periode på 6 måneder.

Fokuseret chokbølgeterapi ser ud til at være forbundet med højere succesrate og større smertereduktion sammenlignet med sham-terapi hos kroniske plantar fasciitis patienter. Derfor, hos patienter, der har kronisk plantar fasciitis, og som har undladt et minimum seks måneders forsøg med standardbehandlinger, chokbølgebehandling er et sikkert behandlingsalternativ til kirurgi.