Virker chokbølgebehandling?

Faktiskhar de fleste patienter, der bruger denne behandling, haft resultater. I kliniske studier rapporterede omkring 91% af patienterne vellykkede resultater, herunder et fald i kronisk smerte, øget mobilitet og andre sundhedsforbedringer.

Virker chokbølgebehandling?

Faktiskhar de fleste patienter, der bruger denne behandling, haft resultater. I kliniske studier rapporterede omkring 91% af patienterne vellykkede resultater, herunder et fald i kronisk smerte, øget mobilitet og andre sundhedsforbedringer. Forsøget afslørede chokbølgebehandling fungerede godt for at genoprette erektil funktion hos mænd med mild til moderat vaskulogen ED. Det havde ingen effekt hos mænd med svær erektil dysfunktion som følge af diabetes eller hos dem, der havde gennemgået prostatektomi, cystektomi eller stråling.

Dethavde heller ikke en effekt hos mænd med Peyronies sygdom. Der var ingen sham-arm i forsøget for at evaluere for placebo-effekt. Shockwaveterapi er en tværfaglig enhed, der anvendes i ortopædi, fysioterapi, sportsmedicin, urologi og veterinærmedicin. Dets vigtigste aktiver er hurtig smertelindring og mobilitetsgendannelse.

Sammenmed at være en ikke-kirurgisk behandling uden behov for smertestillende midler gør det til en ideel terapi til at fremskynde bedring og helbrede forskellige indikationer, der forårsager akut eller kronisk smerte. Fremstillingen af en tilstrækkelig mængde kollagen er en nødvendig forudsætning for reparationsprocesserne af de beskadigede myoskeletale og ligamentøse strukturer. Vil Shockwave-terapi hjælpe mig? De fleste patienter med kroniske smerteproblemer har været igennem forskellige mislykkede typer behandlinger. Op til 80% af de samme patienter verden over rapporterer, at Shockwave-terapi har hjulpet dem med at eliminere deres problem.

Terapientvinger de nyoprettede kollagenfibre ind i en langsgående struktur, der gør de nydannede senefibre mere tætte og stive og skaber en fastere struktur. Calciumopbygning er oftest et resultat af mikrotårer eller andet traume til en sene. Akustiske bølger bryder de eksisterende forkalkninger op. Shockwave terapi starter den biokemiske afkalkning af calcium ophobning af en tandpasta-lignende konsistens og behandler senen.

Degranulære partikler af calcium fjernes derefter af lymfesystemet. Triggerpunkter er hovedårsagen til smerter i ryg, nakke, skulder og lemmer. De er forbundet med håndgribelige knuder i stramme bånd af muskelfibre og har ekstremt kontraherede sarkomerer. De dysfunktionelle sarkomerer trækker sig så tæt sammen, at de begynder at afskære deres egen blodforsyning.

Dettefår affaldsprodukterne til at opbygge. Affaldsproduktopbygning irriterer de sensoriske nerveender, som derefter forårsager endnu mere sammentrækning. Denne onde cirkel omtales som „metabolisk krise. Den antagne virkningsmekanisme er, at den leverede akustiske energi blokerer calciumpumpen og dermed vender den metaboliske krise i myofilamenterne og frigiver triggerpunkterne.

Jumper'sknæ er en betændelse eller skade på patellar senen, der føles som smerte, ømhed og funktionelt underskud. Denne tilstand kan forstyrre eller endda afslutte din patients sportslige karriere uanset alder og er vanskelig at behandle. Shockwave terapi tilbyder enkel og øjeblikkelig løsning. Patienten føler lindring lige efter den første session, og i flere behandlinger forsvinder årsagen og smerten.

ShockwaveTherapy for knæ Slidgigt Smerter i skulderen kan være forårsaget af e, g. Forkalkninger, impingementsyndrom eller frossen skulder. Alle indikationer er en kilde til kedelig til svær smerte og begrænser patienterne i deres daglige liv. Ved kalkformet senebetændelse i skulderen behandlet af Shockwave forsvinder forkalkningen fuldstændigt i mere end 85% af tilfældene.

Signifikantreduktion i smerte og forbedring af skulderfunktion observeres efter 4 uger. Løsning til mange tilfælde er kirurgi eller injektioner, som Shockwave-terapi er en passende erstatning for. Shockwave terapi i scapulohumeral periarthritis med Calcific Tendinitis i skulderen Tennisalbue er en hyppig tilstand, der forekommer hos op til 10% af den generelle befolkning. Desværre er den konservative behandling af epicondylitis langvarig (hvile), inkluderer medicin (smertestillende midler, steroidinjektioner) og har ofte brug for gentagelse.

Shockwaveterapi på den anden side tilbyder en temmelig hurtig smertelindring og kur med effektivitet på over 70% i bare et maksimum på 5 behandlinger. . Gennem processen med neovaskularisering tilskynder Shockwave-terapi til mere blodgennemstrømning til området og dermed hurtigere helbredelse uden behov for vanedannende smertestillende medicin. Shockwave terapi til behandling af kronisk proksimal hamstring Tendinopati hos professionelle atleter Ekstrakorporal Radial Shockwave Therapy til behandling af Achilles Tendinopathies Medial tibial stress syndrom opstår typisk på grund af aktiviteter, der placerer store mængder stress gennem tibialis anterior muskel.

Disseaktiviteter kan omfatte hurtig gang eller løb (især op eller ned ad bakke eller på hårde eller ujævne overflader) eller sportsaktivitet (såsom sparksport). Patienten er normalt begrænset fra sådanne aktiviteter i længere perioder. Når den behandles med Shockwave-terapi, er den passive periode betydeligt kortere, og restitutionstiden reduceres med mindst en halv. Calcifying tendinitis er en kronisk smertefuld lidelse, der er karakteriseret ved forkalkninger i rotator manchet sener.

Ensådan tilstand forårsager smerte og vifte af bevægelsesbegrænsninger. Shockwave terapi er en af de mest effektive behandlinger af forkalkninger. Akustiske bølger forårsager forstyrrelse af de forkalkede enheder og understøtter deres resorption og eliminering af kroppen. SWT reducerer behandlingslængden betydeligt og giver hurtig lindring i kroniske stadier.

Medalder og brug kan brusk slides ned eller blive beskadiget. Muskler og sener i hoften kan blive overforbrugte. Hoftebenet selv kan brydes under et fald eller anden skade. Enhver af disse tilstande kan føre til smerte og skade i hofteområdet.

Shockwave-terapiforbedrer helingsprocessen, bekæmper betændelse, eliminerer smerter og ømhed og kan forhindre hofteudskiftningskirurgi. Hos 79% af patienter med nekrose Shockwave terapi forbedrer også osteonekrose af lårbenshovedet. Ekstrakorporalchokbølgebehandling med lav energi som behandling af større trochanterisk smertesyndrom. Lav intensitet shockwave terapi (LISWT) har været brugt i årevis til at hjælpe med sårheling og forbedre heling af knoglefrakturer og beskadigede eller betændte sener og ledbånd.

Shockwave-applikatorenskubbes let mod det område, der skal behandles, og startknappen trykkes. Den type SWT, der er bedst egnet til en bestemt patient, bestemmes efter samråd med deres læge eller terapeut. Mens det ofte lykkes, alle disse mere invasive terapier kræver fri og kan effektivt afslutte en atletes sæson. Nogle læger kan stadig tilbyde chokbølgebehandling for ED, men brug uden for en forskningsindstilling betragtes som off-label.

Stødbølgermed lav intensitet har også vist sig at vokse nye blodkar og forbedre blodgennemstrømningen i penis, hvilket er vigtigt for erektioner. Shockwave terapi anbefales typisk til patienter, der ikke reagerer godt på medicin eller ikke ønsker mere invasive behandlinger. Radial ekstrakorporeal Shockwave-terapi er sikker og effektiv til behandling af kronisk recalcitrant plantar fasciitis. Det er vigtigt at skelne chokbølgebehandling fra radialbølgebehandling, som ofte annonceres som en ikke-invasiv behandling af erektil dysfunktion, der er tilgængelig på både medicinske og ikke-medicinske faciliteter.

Pågrund af de reducerede omkostninger ved lavenergi stødbølge maskiner mange patienter kan have indtryk af, at de har modtaget „Ægte chokbølge terapi. Shockwave-terapi ser ud til at fungere bedst for mænd med vaskulogen ED, som er en blodkarforstyrrelse, der påvirker blodgennemstrømningen til væv i penis. .