Kan chokbølge terapi forårsage nerveskader?

Shockwaveterapi bruger bølger, der er både positive og negative. En af disse typer bølger har potentialet til at skade nervestimulatorer og andre typer implanterede enheder.

Kan chokbølge terapi forårsage nerveskader?

Shockwaveterapi bruger bølger, der er både positive og negative. En af disse typer bølger har potentialet til at skade nervestimulatorer og andre typer implanterede enheder. Bølgerne kan forårsage uønskede effekter og udstyrsfejl. Ekstrakorporal chokbølgebehandling med lav energi (ESWT) er et relativt nyt terapeutisk værktøj, der i vid udstrækning anvendes til behandling af epicondylitis og plantar fasciitis og til at fremme knogle- og sårheling.

Stødbølger, soniske impulser med høj energipåvirkning, menes at inducere biokemiske ændringer inden for de målrettede væv gennem mekanotransduktion. De biologiske virkninger af eswt manifesteres i forbedret vaskularisering, den lokale frigivelse af vækstfaktorer og lokale antiinflammatoriske virkninger, men målcellerne påvirkes også. ESWT ser ud til at have forskellige virkninger på perifere nerver og har vist sig at fremme axonal regenerering efter axotomi. Denne gennemgang diskuterer virkningerne af ESWT på intakte og sårede perifere nerver og antyder en multipel virkningsmekanisme.

Shockwaveterapi leveres direkte på huden, der dækker det berørte område. Denne form for smertelindring terapi bruger lav energi lyd, eller akustisk, bølger, snarere end elektriske bølger. Shockwave var oprindeligt kendt som en behandling af tendinopatier, i nogle tilfælde, calcific build ups, men nyere forskning fra hele verden viser succes inden for områder af regenerativ medicin som rygmarvsskader og vaskulær %26 nerve regenerering. chokbølgebehandling er gavnlig for patienter med smertefuldt blødt væv (muskler, sener og ledbånd), led- og knogleforhold.

Enaf fremgangsmåderne til at fremskynde perifer nerve regenerering er at stimulere de fysiologiske processer, der opstår efter nerveskade. Hvis du har arvæv i området, det bidrager til din smerte, shockwave terapi vil også bidrage til at nedbryde denne tykke, fibrøst væv. Ekstern stimulering efter operation kunne give let anvendelige terapier for at fremskynde axonal regenerering og derved fremkalde hurtigere og forbedret bedring. Efter nerve kirurgi, anvendelse af lav intensitet ultralyd eller ekstrakorporale chokbølger kan fremme nerve regenerering og forbedre funktionelle resultater.

Shockwave-terapiblev oprindeligt udviklet til at hjælpe urologer med at behandle nyresten ikke-invasivt i slutningen af 1990'erne. De fleste patienter har brug for tre sessioner med chokbølgebehandling, hver uge fra hinanden, før der ses betydelig smertelindring. Den kirurgiske behandling af traumatiske perifere nerveskader er kompleks og fører stadig til nedsat funktion hos et betydeligt antal patienter1,2,3,4.Selvom det ikke er en af de 6 betingelser med NICE-retningslinjer, Shockwave har en stor track record, der hjælper med genopretning af ledudskiftninger. ekstrakorporalshockwave behandling (ESWT) blev påført ved hjælp af en ESWT maskine (HAEMIL, Soltar, Korea) med lav intensitet output med en PAD5 påført iskiasnerven skade område.

Forbedrethastighed af perifer nerveregenerering induceret af ekstrakorporeal chokbølgebehandling hos rotter. Imidlertid, forskning i virkningerne af ESWT på muskelatrofi og funktion af iskiasnerven skader er i øjeblikket utilstrækkelig. Perifere nerveskader rekonstrueres normalt ved enten primær reparation eller, hvor spændingsfri coaptation er umulig, ved hjælp af kunstige ledninger eller autologe nervetransplantater af guldstandard.