Hvorfor gør chokbølgebehandling ondt?

Årsagener, at chokbølger forårsager mikrotraumer og sprængning af mikrovæv (knogler, sener og muskler) for at generere blodgennemstrømning og stimulere celleregenerering. Derefter, både traumer og genvindende væv kan være ansvarlig for den skabte smerte.

Hvorfor gør chokbølgebehandling ondt?

Årsagener, at chokbølger forårsager mikrotraumer og sprængning af mikrovæv (knogler, sener og muskler) for at generere blodgennemstrømning og stimulere celleregenerering. Derefter, både traumer og genvindende væv kan være ansvarlig for den skabte smerte. I dagene efter chokbølgebehandling kan du opleve hævelse og rødme i det behandlede område. Dette kan få din smerte til at føle sig værre, men dette er tegn på helingsprocessen, er helt normal og vil aftage inden for en dag eller to.

Shockwaveer en akustisk bølge, der bærer høj energi til smertefulde pletter og myoskeletale væv med subakutte, subkroniske og kroniske tilstande. Energien fremmer regenerering og reparative processer af knogler, sener og andre bløde væv. Stødbølger er kendetegnet ved springændring i tryk, høj amplitude og ikke-periodicitet. Den kinetiske energi af projektilet, skabt af trykluft, overføres til senderen ved enden af applikatoren og længere ind i vævet.

ShockwaveTherapy kan forårsage mild smerte eller slet ingen smerter, da den kun bruger lavenergi chokbølger. Ikke desto mindre kan der være et skær af ubehag under behandlingen afhængigt af sværhedsgraden af patientens nuværende tilstand. Lav-energi chokbølge behandlinger gives som en serie af tre eller flere behandlinger. De lavenergi chokbølger er ikke smertefulde eller mildt smertefulde.

Derkan eller måske ikke være øjeblikkelig smerte, men noget ubehag kan opleves 2-4 timer efter behandlingen. I nogle tilfælde kan det vare op til 48 timer, og i meget sjældne tilfælde varede smerten op til 5 dage. Nogle blå mærker og hævelse kan forekomme. En, der får meget trækkraft i de sidste par år, men som ikke er helt ny, er Shockwave Therapy.

Hvisdu prøver at undgå smertestillende medicin, men ikke ved, hvordan du håndterer din smerte, en chokbølgebehandling kan være værd at bruge tid. Shockwave-enheden, der bruges til denne behandling, er et håndholdt værktøj, der genererer lydbølgeenergi til at sende gennem kroppen. Gennem processen med neovaskularisering stødbølge terapi tilskynder mere blodgennemstrømning til området og dermed hurtigere heling uden behov for vanedannende smertestillende medicin. Shockwave Therapy udført af kvalificerede terapeuter er en stort set risikofri og bivirkningsfri metode til behandling af muskuloskeletale tilstande og kroniske smerter.

Førdu får nogen behandling, din specialist vil tage en fuld medicinsk historie fra dig for at vurdere din egnethed til chokbølgebehandling. Så hvad er shockwave terapi? Hvad er dens fordele? Og vigtigst af alt, hvor lang tid tager det for patienterne at se dens virkninger? Shockwave-teknologi fremskynder helingsprocessen i kroppen ved at stimulere stofskiftet og øge blodcirkulationen for at regenerere beskadiget væv. Vi anbefaler ikke at bruge is eller antiinflammatoriske lægemidler efter chokbølgebehandling, da disse vil være kontraproduktive for behandlingen, hvilket tilskynder kroppens egen naturlige helingsproces. Derforer det ikke tilrådeligt at bruge Shockwave Therapy til indikationer, der kun har været til stede i et par måneder.

Normale aktiviteter efter chokbølge er fine, men undgå aktiviteter med stor påvirkning i 72 timer efter behandlingen. Shockwave terapi er en sikker, effektiv behandling, hvis den gives i en professionel indstilling, men der er omstændigheder, hvor det ikke anbefales. Lang historie kort — Shockwave terapi blev først oprettet i 1970'erne og blev oprindeligt brugt som en behandlingsmetode for nyresten. Shockwave-terapier meget sikker og har faktisk mindre kontraindikationer end nogle mere kendte terapier såsom akupunktur og massage.

Shockwave terapi er en ikke-påtrængende behandling, der bruger en række lavenergi akustiske bølger og pulsationer. Shockwave Therapy behandler en række indikationer, hovedsagelig vedrørende muskuloskeletale tilstande eller dem, der involverer bindevæv som sener og ledbånd.