Er shockwave terapi vellykket?

Faktiskhar de fleste patienter, der bruger denne behandling, haft resultater. I kliniske studier rapporterede ca.

Er shockwave terapi vellykket?

Faktiskhar de fleste patienter, der bruger denne behandling, haft resultater. I kliniske studier rapporterede ca. 91% af patienterne vellykkede resultater, herunder et fald i kronisk smerte, øget mobilitet og andre sundhedsforbedringer. RESWT er allerede blevet anerkendt som en effektiv behandling af PF i tidligere undersøgelser, men aldrig i forbindelse med en „individualiseret protokol med hensyn til de anvendte sessioner, impulser, tryk, og frekvens afhængigt af hver enkelt patients tolerance og respons på behandlingen.

Den foreslåede behandlingsmodalitet heri viste en gennemsnitlig VAS-reduktion på 47% efter 1 måned, 68% efter 3 måneder og 86% efter 1 år fra baseline, hvilket indikerer gode kortsigtede og langsigtede resultater. Etårs succesrate på 98% viste fremragende respons hos patienter på en modificerbar ReSWT-behandling, og recidivraten efter 1 år var kun 8%. Dobbeltblinde, randomiserede, kontrollerede studier indikerer op til 91% forbedring med 84% succesrate for adskillige forhold. chokbølge terapi er ret dyrt, og om det er en effektiv behandling er kontroversiel.

Hver enkelt behandling kan koste en masse penge og, afhængigt af den form, du vælger, kan ende med at kræve flere behandlinger. Flerevidenskabelige artikler har fundet ud af, at det med succes kan behandle tilstande som hælsmerter forårsaget af plantar fasciitis og Achilles tendinopati. Når du går til chokbølgebehandling, din terapeut bruger en håndholdt enhed tilsluttet en maskine, der forvandler trykluft til lydbølger. Ifølge de forskellige chokbølgetyper blev der udført en undergruppeanalyse af FSW- og RSW-terapier.

Hvis du har arvæv i området, det bidrager til din smerte, shockwave terapi vil også bidrage til at nedbryde denne tykke, fibrøst væv. Førdu får nogen behandling, din specialist vil tage en fuld medicinsk historie fra dig for at vurdere din egnethed til chokbølgebehandling. Shockwave terapi er en innovativ terapi, der kan målrette specifikke smerter i knogler, led, muskler, sener og ledbånd. Din specialist kan muligvis justere den måde, de bruger shockwave-enheden på, hvis din smerte er betydelig.

På grund af de reducerede omkostninger ved lav energi stødbølge maskiner mange patienter kan have indtryk af, at de har modtaget „Ægte chokbølge terapi. Imodsætning til tidligere offentliggjorte metaanalyser, der ikke skelnede chokbølgetyper, den nuværende metaanalyse samlede omfattende data om FSW- og RSW-terapier til kronisk PF, og afgøre, om generel ESWT, FSW-terapi, og RSW-terapi er effektive behandlinger for kronisk PF. Det er usikkert, om generel ESWT, herunder FSW- og RSW-terapier, er effektiv til at lindre plantarhælsmerter. Shockwave terapi er også kendt som ekstrakorporal shockwave Therapy (ESWT) eller Radial Shockwave Therapy (RSWT).

Mens det ofte lykkes, alle disse mere invasive terapier kræver fri og kan effektivt afslutte en atletes sæson. Shockwave-terapier derfor en målrettet type terapi, der kun behandler de områder, der er skadet eller beskadiget. Shockwave-terapi blev oprindeligt udviklet til at hjælpe urologer med at behandle nyresten ikke-invasivt i slutningen af 1990'erne. King Edward VII"s Hospital tilbyder chokbølgeterapi og her, Konsulent fod- og ankelkirurg hr.

Lloyd Williams forklarer, hvordan behandlingen fungerer, hvilke forhold det kan være effektivt til, og hvem der kan være egnede. Billede 2 under, demonstrerer 4 produkter vandret her, hvordan brugen af chokbølgeterapi skaber nye skibe for at hjælpe senen med at helbrede. Shockwave-terapier gavnlig for patienter med smertefuldt blødt væv (muskler, sener og ledbånd), led- og knogleforhold.