Hvordan shockwave terapi virker?

Stødbølgerstimulerer fibroblaster, der er celler, der er ansvarlige for heling af bindevæv, såsom sener. Hyperstimuleringsbedøvelse - lokale nerveender er overvældet med så mange stimuli, at deres aktivitet mindskes, hvilket resulterer i kortvarig reduktion i smerte.

Hvordan shockwave terapi virker?

Stødbølgerstimulerer fibroblaster, der er celler, der er ansvarlige for heling af bindevæv, såsom sener. Hyperstimuleringsbedøvelse - lokale nerveender er overvældet med så mange stimuli, at deres aktivitet mindskes, hvilket resulterer i kortvarig reduktion i smerte. Shockwave er en akustisk bølge, der bærer høj energi til smertefulde pletter og myoskeletale væv med subakutte, subkroniske og kroniske tilstande. Energien fremmer regenerering og reparative processer af knogler, sener og andre bløde væv.

Stødbølgerer kendetegnet ved springændring i tryk, høj amplitude og ikke-periodicitet. Den kinetiske energi af projektilet, skabt af trykluft, overføres til senderen ved enden af applikatoren og længere ind i vævet. chokbølgeterapi accelererer helingsprocessen i kroppen ved at stimulere stofskiftet og øge blodcirkulationen til at regenerere beskadiget væv. Stærke energiimpulser påføres det berørte område.

Disseimpulser forekommer i korte perioder, skaber mikrokavitationsbobler, der udvides og brister. Den kraft, der skabes af disse bobler, trænger ind i væv og stimulerer celler i kroppen, der er ansvarlige for knogle- og bindevævsheling. I mange tilfælde, shockwave terapi er mest effektiv i tilfælde, hvor den menneskelige krop ikke har været i stand til at helbrede sig selv på egen hånd. chokbølgebehandling menes at virke ved at inducere mikrotrauma til det væv, der er påvirket af disse problemer.

Dennemikrotrauma initierer et helbredende respons fra kroppen. Siden da, store mængder forskning har fundet sted på de dosisafhængige virkninger af chokbølgebehandling af forskellige væv fra hud og muskler til sener og knogler. Radiale shockwave-enheder har deres største energi ved kilden, og deres signal svækker jo længere det bevæger sig, hvilket betyder, at de normalt bruges til at behandle større områder af væv kun 3-4 cm under huden. Shockwave-terapi ser ud til at fungere bedst for mænd med vaskulogen ED, som er en blodkarforstyrrelse, der påvirker blodgennemstrømningen til væv i penis.

Noglelæger kan stadig tilbyde chokbølgebehandling til ED, men brug uden for en forskningsindstilling betragtes som off-label. Et shockwave-terapiregime inkluderer typisk seks separate behandlinger, men behandlingsprotokoller kan ændre sig, efterhånden som mere forskning bliver tilgængelig. Shockwave-terapi bør ikke anvendes, hvis der er en cirkulation eller nervesygdom, infektion, knogletumor eller en metabolisk knogletilstand. Shockwave-terapi til ED bruger cirka en tiendedel af den energi, der bruges til nyresten for at undgå at beskadige væv i penis.

Duvil blive vurderet af fysioterapeuten ved dit første besøg for at bekræfte, at du er en passende kandidat til chokbølgebehandling. Shockwave-terapi anbefales typisk til patienter, der ikke reagerer godt på medicin eller ikke ønsker mere invasive behandlinger. Shockwave Therapy til behandling af kronisk proksimal hamstring tendinopati hos professionelle atleter. Ved hjælp af en meget lavere energi end i medicinske applikationer anvendes chokbølgebehandling eller ekstrakorporal chokbølgebehandling (ESWT) til behandling af mange muskuloskeletale tilstande, primært dem, der involverer bindevæv såsom ledbånd og sener.

Mensdet ofte lykkes, alle disse mere invasive terapier kræver fri og kan effektivt afslutte en atletes sæson.