Formål med chokbølge terapi?

Ekstrakorporal chokbølgebehandling (ESWT) er en ikke-invasiv behandling, der involverer levering af chokbølger til skadet blødt væv for at reducere smerte og fremme helbredelse. Shockwaveterapi er en tværfaglig enhed, der anvendes i ortopædi, fysioterapi, sportsmedicin, urologi og veterinærmedicin.

Formål med chokbølge terapi?

Ekstrakorporal chokbølgebehandling (ESWT) er en ikke-invasiv behandling, der involverer levering af chokbølger til skadet blødt væv for at reducere smerte og fremme helbredelse. Shockwaveterapi er en tværfaglig enhed, der anvendes i ortopædi, fysioterapi, sportsmedicin, urologi og veterinærmedicin. Dets vigtigste aktiver er hurtig smertelindring og mobilitetsgendannelse. Sammen med at være en ikke-kirurgisk behandling uden behov for smertestillende midler gør det til en ideel terapi til at fremskynde bedring og helbrede forskellige indikationer, der forårsager akut eller kronisk smerte.

Stødbølgerer lydbølger, der har specifikke fysiske egenskaber, herunder ikke-linearitet, højt toptryk efterfulgt af lav trækamplitude, kort stigningstid og kort varighed (10 ms). De har en enkelt puls, et bredt frekvensområde (0-20 MHz) og en højtryksamplitude (0-120 MPa). Antallet af behandlinger, du har brug for, varierer afhængigt af din diagnose og varigheden af dine symptomer. Ud fra vores egen erfaring og undersøgelserne af chokbølgebehandling vil de fleste patienter føle en betydelig klinisk fordel ved deres smerte 6 til 8 uger efter behandlingen.

Undersøgelserneviser, at denne forbedring i smerte fortsætter i måneder og endda år efter, at din sidste shockwave-session er afsluttet (Moya, et al. 201.På Complete behandles de fleste tilstande med succes med 3 sessioner med chokbølgebehandling. Omkostningerne er £100 pr. Session.

Shockwave-terapi er ikke-invasiv og bruger stødbølger med høj energi til at producere de ønskede effekter. Shockwave-terapibehandling kan stimulere kroppens naturlige helingsproces og fremskynde helingen af bløddelsskader ved at øge cirkulationen. Dethar også en positiv effekt på nerveender. Ved at overstimulere dem kan det lindre kroniske smerter.

Shockwave-terapi har vist sig at være en effektiv behandlingsmodalitet for en række almindelige seneklager, herunder plantar fasciitis, Achilles tendinopati og tennisalbue. Lignende resultater blev observeret som dem i albue-tendinopati vist ovenfor i både chokbølge- og kontrolgrupper (tabel 1- - og disse resultater var alle statistisk signifikante (p. Deter dog vigtigt, at du deltager i en specialiseret, dedikeret klinik, hvor klinikerne har lang erfaring med at bruge chokbølgeterapi til håndtering af senesmerter. Shockwave-terapi er en ikke-invasiv behandling, der involverer at skabe en række akustiske bølgepulsationer med lav energi, der direkte påføres en skade gennem en persons hud via et gelmedium.

Forskellene mellem forskellige undersøgelser af effektiviteten af eswt , når de anvendes i forskellige tendinopatier, kan være direkte relateret til en række faktorer, herunder studiedesign, forskelle i undersøgelsespopulationer, forskelle i behandlingsparametre såsom chokbølgeintensitet, fokal energi og forskellige design af de anvendte enheder. Shockwave terapi eller ekstrakorporal shockwave terapi (ESWT) er en innovativ, omkostningseffektiv, evidensbaseret behandling af senesmerter (ofte kendt som tendinitis eller tendinopati) og andre tilstande i hele kroppen. Dehar modtaget specialuddannelse i chokbølgebehandling og har lang erfaring med behandling af stædige, kroniske seneklager. Shockwave-applikatoren skubbes let mod det område, der skal behandles, og startknappen trykkes.

ekstrakorporalchokbølgebehandling som anvendt i den aktuelle undersøgelse synes at være en sikker og effektiv behandling i alle undersøgte tendinopatier. Andre fordele ved chokbølgebehandling inkluderer stimulering af osteoblaster, som er de celler, der er nødvendige i produktionen af nye knogler og knogleheling. Shockwaveterapi er en sikker, ikke-invasiv behandling med overbevisende beviser for dens effektivitet fra en stor mængde forskning og kliniske forsøg. Shockwave terapi reducerede signifikant den smerte, der ledsager tendinopatier og forbedrer funktionalitet og livskvalitet.

Plantar fasciitis blev diagnosticeret hos 103 patienter, hvoraf 88 patienter udgjorde chokbølgegruppen (36 mænd og 52 kvinder) og 15 kontrolgruppen (7 mænd og 8 kvinder). Du har ikke brug for smertestillende midler med det - formålet med terapien er at udløse kroppens eget naturlige helbredende respons. .