Hvad bruges chokbølgebehandling til?

Shockwaveterapi er en tværfaglig enhed, der anvendes i ortopædi, fysioterapi, sportsmedicin, urologi og veterinærmedicin. Dets vigtigste aktiver er hurtig smertelindring og mobilitetsgendannelse.

Hvad bruges chokbølgebehandling til?

Shockwaveterapi er en tværfaglig enhed, der anvendes i ortopædi, fysioterapi, sportsmedicin, urologi og veterinærmedicin. Dets vigtigste aktiver er hurtig smertelindring og mobilitetsgendannelse. Sammen med at være en ikke-kirurgisk behandling uden behov for smertestillende midler gør det til en ideel terapi til at fremskynde bedring og helbrede forskellige indikationer, der forårsager akut eller kronisk smerte. shockwaveterapi er en medicinsk behandling, der har eksisteret i mange år.

Detbruges ofte som en ikke-invasiv behandlingsmulighed for nyresten og ortopædiske skader. For nylig er urologer begyndt at bruge denne terapi til behandling af erektil dysfunktion (ED). Shockwave terapi er en innovativ terapi, der kan målrette specifikke smerter i knogler, led, muskler, sener og ledbånd. Det er en ikke-invasiv behandling, der kan leveres på en ud patient basis og giver betydelig eller total lindring af smerter i langt de fleste patienter.

Devigtigste fordele ved chokbølge er smertelindring og restaurering af funktion. Shockwave-terapi har vist sig at være en effektiv behandlingsmodalitet for en række almindelige seneklager, herunder plantar fasciitis, Achilles tendinopati og tennisalbue. De kan let trænge ind i huden, og en gang igennem udstråler de som en chokbølge gennem den berørte muskel, led eller sene. Det er dog vigtigt, at du deltager i en specialist, dedikeret klinik, hvor klinikerne har lang erfaring med at bruge chokbølgeterapi til håndtering af senesmerter.

Vierhvervede BTL Shockwave-terapi straks, fordi selve enheden er meget behagelig at bruge og opnår hidtil usete resultater. Shockwave-terapi bruger en specialenhed til at levere akustisk energi gennem huden til den skadede del af kroppen. Vi tilbyder en række behandlingsmuligheder til patienter, der lider af ortopædiske skader eller tilstande, inklusive chokbølgebehandling. Shockwave terapi starter den biokemiske afkalkning af calcium ophobning af en tandpasta-lignende konsistens og behandler senen.

Deter ikke usædvanligt, at der kræves mere end tre sessioner, men dette afgøres på behovsbasis afhængigt af dit svar på behandlingen. National Institute for Health and Clinical Excellence, eller NICE, der giver vejledning, rådgivning og information til sundhedspersonale, godkender brugen af chokbølgebehandling til muskuloskeletale smertelindring i klinik- og hospitalsindstillinger i Storbritannien. Der er en betydelig mængde beviser, der understøtter brugen af chokbølgebehandling under mange almindelige tilstande. Andre fordele ved chokbølgebehandling inkluderer stimulering af osteoblaster, som er de celler, der er nødvendige i produktionen af nye knogler og knogleheling.

Terapiener ikke ny, men dens anvendelse til behandling af smertefulde led og muskler er en relativt ny udvikling. Hsu et al (2 viste signifikant bedre resultater i både smertereduktion og forbedring af funktion målt ved Constant-Murley score efter administration af en høj-energi chokbølge. Shockwave terapi er en effektiv behandling modalitet for en række nedre og øvre lemmer betingelser. Virkningerne af ekstrakorporal shockwave Therapy (ESWT) til behandling af lateral epicondylitis hos mennesker mellem 40 og 50 år gammel.

Ettræningsprogram, der supplerer virkningerne af chokbølge, vil blive ordineret af din behandlende kliniker. De har modtaget specialuddannelse i chokbølgebehandling og har lang erfaring med behandling af stædig, kroniske seneklager.