Hvad er succesraten for shockwave terapi?

Derer i øjeblikket stor interesse for brugen af ekstrakorporeal chokbølgeterapi (ESWT) og for at afklare virkningsmekanismerne i senepatologier. Succesraten varierer fra 60% til 80% i epicondylitis, plantar fasciitis, manchet tendinitis, trocanteritis, Achilles tendinitis eller jumperens knæ.

Hvad er succesraten for shockwave terapi?

Derer i øjeblikket stor interesse for brugen af ekstrakorporeal chokbølgeterapi (ESWT) og for at afklare virkningsmekanismerne i senepatologier. Succesraten varierer fra 60% til 80% i epicondylitis, plantar fasciitis, manchet tendinitis, trocanteritis, Achilles tendinitis eller jumperens knæ. Tennisalbue er en almindelig overforbrugstilstand hos atleter, hvor senerne i albuen bliver betændt på grund af dårlig teknik. Forskning viser, at smerte reduceres med ca.

60% efter at have været i behandling. Detblev observeret, at folk, der vælger eswt til tennisalbue, vender tilbage til daglig aktivitet meget hurtigere end dem, der ikke gør det. dobbeltblinde, randomiserede, kontrollerede undersøgelser, indikerer op til 91% forbedring med 84% succesrate under adskillige forhold. Wang et al behandlede 79 patienter (85 hæle) med plantar fasciitis inklusive 59 kvinder og 20 mænd med en gennemsnitsalder på 47 år (interval 15-75 år) med chokbølgebehandling.

Det antages, at chokbølgebehandling lindrer smerter på grund af indsættelse af tendinopati ved induktion af neovaskularisering og forbedring af blodtilførslen til vævet og initiering af reparationer af det kronisk betændte væv ved vævsregenerering. Disseer elektrohydrauliske, elektromagnetiske og piezoelektriske principper, og som hver repræsenterer en anden teknik til generering af stødbølger. Ved 2- til 3-årig opfølgning var de samlede resultater af chokbølgegruppen klagefri i 60,6%, signifikant bedre i 30,3%, lidt bedre i 3,0% og uændret i 6,1%. Tilbagevendsrate blev vurderet, og Spearmans rho-korrelation blev udført for at teste, om der er grund til at godkende et forhold mellem smertevarighed og antallet af nødvendige ReSWT-sessioner.

Der er et stort potentiale for translationel forskning og udvikling i armamentariet af ekstrakorporal shockwave-teknologi. Vedsammenligning af forskellige chokbølgeanordninger inkluderer de vigtige parametre trykfordeling, energitæthed og den samlede energi ved det andet fokuspunkt ud over princippet om stødbølgegenerering af hver enhed. I denne undersøgelse, metaanalyse viste, at ESWT med høj intensitet havde overlegen smertelindring og succesrate i forhold til CSI-gruppen inden for 3 måneder, men ESWT med lav intensitet var lidt ringere end CSI for effekt inden for 3 måneder. Shockwave-terapi kan effektivt nedbryde og løse kalkaflejringerne for at genoprette fuld mobilitet til dine lemmer og reducere smerten fra kalkaflejringerne.

Mens det ofte lykkes, alle disse mere invasive terapier kræver fri og kan effektivt afslutte en atletes sæson. Wanget al sammenlignede resultaterne af chokbølgebehandling hos 37 patienter (39 skuldre) med calcific tendonitis i skulderen med en kontrolgruppe på 6 patienter (6 skuldre). Kilderne til chokbølgegenerering inkluderer elektrohydrauliske, elektromagnetiske og piezoelektriske principper. ekstrakorporalshockwave terapi (ESWT) anvendes til en lang række tilstande, herunder, men ikke begrænset til, bevægeapparatet betingelser.

Shockwave terapi bruges til at behandle en lang række tilstande, men proceduren er mere effektiv til nogle forhold end andre. Shockwavemønster adskiller sig fra ultralyd bølge, der er typisk bifasisk og har et toptryk på 0,5 bar.