Kan shockwave terapi gentages?

Shockwaveterapi kan gentages op til i alt 18 sessioner. Der forventes ingen komplikationer ved et års opfølgning.

Kan shockwave terapi gentages?

Shockwaveterapi kan gentages op til i alt 18 sessioner. Der forventes ingen komplikationer ved et års opfølgning. eswt er sandsynligvis en sikker behandling af PF. I henhold til den nuværende litteratur er langvarige komplikationer imidlertid ukendte.

Bedrebeskrivelser af behandlingsprotokoller, patientkarakteristika og registrering af komplikationer og bivirkninger, især smerter under behandlingen, anbefales. Anvendelse af gentagen ESWT i ugentlige intervaller som standard kan være nyttigt til at reducere helingstiden for de patienter, der har behov for mere end en behandlingssession. Prospektiv forskning er nødvendig for at finde ud af, om yderligere behandlingssessioner er berettigede hos patienter, der ikke indikerer nogen forbedring efter to eller tre behandlingssessioner. Lydbølgerne stimulerer blodgennemstrømningen til området og forårsager også en lille mængde lokaliseret betændelse.

Idagene efter behandlingen vil kroppen arbejde for naturligt at helbrede denne betændelse, og derved stimulerer reparation og regenerering af celler. Beskadigede eller skadede væv begynder derefter at reparere og få den tilknyttede smerte til at reducere. I urologi er den mest almindelige og grundigt studerede anvendelse af LiSWT til erektil dysfunktion (ED). Den oprindelige protokol involverede behandling af penis to gange om ugen i tre uger, gentaget efter et ikke-behandlingsinterval på tre uger, 5 Forbedringer blev set i International Index of Erectile Function (IIEF- Questionnaire scores og i penis arteriel blodgennemstrømning.

Virkningerneblev bekræftet i et dobbeltblindt sham-kontrolleret forsøg4 ved hjælp af modificerede protokoller en gang om ugen, som er meget mere praktiske for patienter, 6.Food and Drug Administration har godkendt brugen af ESWT til behandling af plantar fasciopati. Finnoff bemærker, at flere randomiserede kliniske forsøg af høj kvalitet har givet væsentlige beviser for, at ESWT er en sikker og effektiv ikke-invasiv mulighed til behandling af tendinopati i hele muskuloskeletalsystemet. I øjeblikket er det vigtigste felt, hvor de ekstrakorporale chokbølger anvendes til, netop for senerpatologier (især i den kroniske fase og ildfaste over for andre terapier) såvel som for knogleregenereringsforstyrrelser (ikke-union og konsolideringsforsinkelser). shockwaveterapi er en ikke-invasiv, ikke-kirurgisk behandling, men du kan føle lidt smerte eller ubehag i behandlingsområdet under proceduren.

NationalInstitute for Health and Clinical Excellence, eller NICE, der giver vejledning, rådgivning og information til sundhedspersonale, godkender brugen af chokbølgebehandling til muskuloskeletale smertelindring i klinik- og hospitalsindstillinger i Storbritannien. ekstrakorporalshockwave terapi (ESWT) synes at være en effektiv behandling af plantar fasciitis (PF) og antages at være sikker. Shockwave terapi blev oprindeligt udviklet til at hjælpe urologer behandle nyresten ikke-invasivt, i slutningen af 1990'erne. Shockwave-terapi er derfor en målrettet type terapi, der kun behandler de områder, der er skadet eller beskadiget.

Hvisdu har arvæv i området, der bidrager til din smerte, shockwave terapi vil også bidrage til at nedbryde denne tykke, fibrøst væv. King Edward VII"s Hospital tilbyder chokbølgeterapi og her, Konsulent fod- og ankelkirurg hr. Lloyd Williams forklarer, hvordan behandlingen fungerer, hvilke forhold det kan være effektivt for, og hvem der kan være egnede. Shockwave-terapi er også kendt som ekstrakorporeal shockwave-terapi (ESWT) eller Radial Shockwave Therapy (RSWT).

Mens det ofte lykkes, alle disse mere invasive terapier kræver fri og kan effektivt afslutte en atletes sæson. Defleste patienter har brug for tre sessioner med chokbølgebehandling, hver uge fra hinanden, før der bemærkes betydelig smertelindring. Din specialist kan muligvis justere den måde, de bruger shockwave-enheden på, hvis din smerte er betydelig. Når du går til chokbølgebehandling, din terapeut bruger en håndholdt enhed tilsluttet en maskine, der forvandler trykluft til lydbølger.

Shockwave terapi er en innovativ terapi, der kan målrette specifikke smerter i knogler, led, muskler, sener og ledbånd. Shockwaveterapi er en sikker, effektiv behandling, hvis den gives i en professionel indstilling, men der er omstændigheder, hvor det ikke anbefales. .