Hvad er shockwave terapi?

Ekstrakorporal chokbølgebehandling (ESWT) er en ikke-invasiv behandling, der involverer levering af chokbølger til skadet blødt væv for at reducere smerter og fremme heling. shockwaveterapi er en tværfaglig enhed, der anvendes i ortopædi, fysioterapi, sportsmedicin, urologi og veterinærmedicin.

Hvad er shockwave terapi?

Ekstrakorporal chokbølgebehandling (ESWT) er en ikke-invasiv behandling, der involverer levering af chokbølger til skadet blødt væv for at reducere smerter og fremme heling. shockwaveterapi er en tværfaglig enhed, der anvendes i ortopædi, fysioterapi, sportsmedicin, urologi og veterinærmedicin. Dets vigtigste aktiver er hurtig smertelindring og mobilitetsgendannelse. Sammen med at være en ikke-kirurgisk behandling uden behov for smertestillende midler gør det til en ideel terapi til at fremskynde bedring og helbrede forskellige indikationer, der forårsager akut eller kronisk smerte.

Stødbølgerer lydbølger, der har specifikke fysiske egenskaber, herunder ikke-linearitet, højt toptryk efterfulgt af lav trækamplitude, kort stigningstid og kort varighed (10 ms). De har en enkelt puls, et bredt frekvensområde (0-20 MHz) og en højtryksamplitude (0-120 MPa). Som en del af din shockwave-session vil din fysioterapeut også ordinere de korrekte rehabiliteringsøvelser til din tilstand for at sikre en optimal genopretning. Denne side fra International Society for Medical Shockwave Treatment beskriver principperne for chokbølgebehandling i detaljer, herunder hvordan enheden producerer og transmitterer akustisk energi til behandlingsområdet.

Løsningi mange tilfælde er kirurgi eller injektioner, som Shockwave-terapi er en passende erstatning. De har modtaget specialuddannelse i chokbølgebehandling og har lang erfaring med behandling af stædig, kroniske seneklager. På grund af de reducerede omkostninger ved lav energi stødbølge maskiner mange patienter kan have indtryk af, at de har modtaget „Ægte chokbølge terapi. Shockwave-terapi bør ikke anvendes, hvis der er en cirkulation eller nervesygdom, infektion, knogletumor eller en metabolisk knogletilstand.

MedShockwave-terapi er de primære effekter synlige lige efter den første behandling, når man overvejer et smertefuldt syndrom. Der er en betydelig mængde beviser, der understøtter brugen af chokbølgebehandling under mange almindelige tilstande. Shockwave-applikatoren skubbes let mod det område, der skal behandles, og der trykkes på startknappen. Shockwave er en akustisk bølge, der bærer høj energi til smertefulde pletter og myoskeletale væv med subakutte, subkroniske og kroniske tilstande.

Forskningi fortiden 20 år viser, hvordan RPW shockwave-terapi er effektiv mod kronisk smerte og betændelse. Det anbefales, at du afstår fra enhver aktivitet, der understreger det behandlede område i 24 timer efter en chokbølgesession, selvom du ikke har smerter efter behandling. Efter en chokbølgebehandling vil din fysioterapeut anbefale, at du ikke tager nogen antiinflammatorisk medicin såsom Ibuprofen, da det potentielt vil mindske behandlingseffekten. Shockwave-terapi er en medicinsk behandling, der bruger ultralydsteknologi til at sende akustiske bølger med høj energi ind i målområdet for at stimulere kroppens naturlige helbredende evner.