Kan chokbølgebehandling være skadelig?

Deter helt klart, at Shockwave kan gøre alvorlig skade på væv såvel som lokal cirkulation. Anvender chokbølge terapi for tæt på åbne eller post kirurgiske sår kan føre til ikke blot nedbrydning af såret, men også yderligere blødning samt forsinket heling.

Kan chokbølgebehandling være skadelig?

Deter helt klart, at Shockwave kan gøre alvorlig skade på væv såvel som lokal cirkulation. Anvender chokbølge terapi for tæt på åbne eller post kirurgiske sår kan føre til ikke blot nedbrydning af såret, men også yderligere blødning samt forsinket heling. eswt er sandsynligvis en sikker behandling for PF. Der forventes ingen komplikationer ved et års opfølgning.

Imidlertid, ifølge den nuværende litteratur er langvarige komplikationer ukendte. Bedre beskrivelser af behandlingsprotokoller, patientkarakteristika og registrering af komplikationer og bivirkninger, især smerter under behandlingen, anbefales. Fortsæt med at læse for at lære mere om, hvordan chokbølgebehandling for ED fungerer, de potentielle risici og bivirkninger, og hvor folk kan modtage behandling. Der er ingen kendte bivirkninger ved at have chokbølgebehandling.

NationalInstitute for Health and Clinical Excellence, eller NICE, der giver vejledning, rådgivning og information til sundhedspersonale, godkender brugen af chokbølgebehandling til muskuloskeletale smertelindring i klinik- og hospitalsindstillinger i Storbritannien. Shockwave terapi er en innovativ terapi, der kan målrette specifikke smerter i knogler, led, muskler, sener og ledbånd. Kliniske undersøgelser har generelt vist, at chokbølgebehandling er effektiv og sikker, men der er behov for mere forskning for at identificere potentielle risici og de bedste behandlingsprotokoller for en person med erektil dysfunktion. Da teknikken endnu ikke har fået FDA-godkendelse, der er ingen standardbehandling for shockwave-terapi for ED.

Shockwave-terapianbefales typisk til patienter, der ikke reagerer godt på medicin eller ikke ønsker mere invasive behandlinger. De fleste mennesker kan vende tilbage til normal aktivitet den følgende dag efter chokbølgebehandling, men din urolog vil diskutere, om du skal begrænse din aktivitet længere for at komme sig. Da chokbølgebehandling er en ret ny ED-behandling, der ikke er dækket af forsikringsplaner, din urolog kan anbefale andre ED-behandlingsmuligheder først. Nogle læger kan stadig tilbyde chokbølgebehandling til ED, men brug uden for en forskningsindstilling betragtes som off-label.

Shockwave-terapiser ud til at fungere bedst for mænd med vaskulogen ED, som er en blodkarforstyrrelse, der påvirker blodgennemstrømningen til væv i penis. Når du går til chokbølgebehandling, din terapeut bruger en håndholdt enhed tilsluttet en maskine, der forvandler trykluft til lydbølger. Shockwave-terapi blev oprindeligt udviklet til at hjælpe urologer med at behandle nyresten ikke-invasivt i slutningen af 1990'erne. ekstrakorporalshockwave terapi (ESWT) synes at være en effektiv behandling af plantar fasciitis (PF) og antages at være sikker.

Førdu får nogen behandling, din specialist vil tage en fuld medicinsk historie fra dig for at vurdere din egnethed til chokbølgebehandling. Shockwave terapi ses positivt som en måde at reparere og styrke blodkar i penis og forbedre blodgennemstrømningen. Stødbølger med lav intensitet har også vist sig at vokse nye blodkar og forbedre blodgennemstrømningen i penis, hvilket er vigtigt for erektioner. Mens det ofte lykkes, alle disse mere invasive terapier kræver fri og kan effektivt afslutte en atletes sæson.