Hvilke forhold kan shockwave terapi behandle?

Shockwaveterapi er en tværfaglig enhed, der anvendes i ortopædi, fysioterapi, sportsmedicin, urologi og veterinærmedicin. Dets vigtigste aktiver er hurtig smertelindring og mobilitetsgendannelse.

Hvilke forhold kan shockwave terapi behandle?

Shockwaveterapi er en tværfaglig enhed, der anvendes i ortopædi, fysioterapi, sportsmedicin, urologi og veterinærmedicin. Dets vigtigste aktiver er hurtig smertelindring og mobilitetsgendannelse. Sammen med at være en ikke-kirurgisk behandling uden behov for smertestillende midler gør det til en ideel terapi til at fremskynde bedring og helbrede forskellige indikationer, der forårsager akut eller kronisk smerte. De fleste indikationer kræver 3-5 behandlinger, der udføres 3—10 dages mellemrum, afhængigt af patientens tolerance og deres vævsrespons.

Smerteri skulderen kan være forårsaget af e, g. Forkalkninger, impingementsyndrom eller frossen skulder. Alle indikationer er en kilde til kedelig til svær smerte og begrænser patienterne i deres daglige liv. Ved kalkformet senebetændelse i skulderen behandlet af Shockwave forsvinder forkalkningen fuldstændigt i mere end 85% af tilfældene.

Signifikantreduktion i smerte og forbedring af skulderfunktion observeres efter 4 uger. Løsning i mange tilfælde er kirurgi eller injektioner, hvortil chokbølgebehandling er en passende erstatning. Tennisalbue er en hyppig tilstand, der forekommer hos op til 10% af den generelle befolkning. Desværre er den konservative behandling af epicondylitis langvarig (hvile), inkluderer medicin (smertestillende midler, steroidinjektioner) og har ofte brug for gentagelse.

Shockwaveterapi på den anden side tilbyder en temmelig hurtig smertelindring og kur med effektivitet på over 70% i bare et maksimum på 5 behandlinger. Calciumaflejring på undersiden af hælbenet (hælspore) er tæt forbundet med ardannelse eller betændelse i plantar fascia (plantar fasciitis). Enten af indikationerne eller kombineret begrænser patienterne i deres daglige aktiviteter. Shockwave behandler begge problemer samtidigt.

Akustiskebølger er ansvarlige for hurtig genopretning, vender tilbage til daglig rutine og langvarige effekter hos op til 88% af patienterne. Kumulerede mikrotraumer fra gentagen overbelastning kan resultere i kronisk tendinopati (tendinitis eller tendinose). Tendinopatier på forskellige områder af kroppen er en udbredt diagnose af både de aktive personer og den generelle befolkning. Både betændelse i senen og skade på celleniveau behandles med succes med Shockwave.

Antalletaf sessioner er typisk 3-5 med 5-10 dage imellem sessioner. Medial tibial stress syndrom opstår typisk på grund af aktiviteter, der placerer store mængder stress gennem tibialis anterior muskel. Disse aktiviteter kan omfatte hurtig gang eller løb (især op eller ned ad bakke eller på hårde eller ujævne overflader) eller sportsaktivitet (såsom sparksport). Patienten er normalt begrænset fra sådanne aktiviteter i længere perioder.

Nården behandles med Shockwave-terapi, er den passive periode betydeligt kortere, og restitutionstiden reduceres med mindst en halv. Ekstrakorporal chokbølgebehandling med lav energi som behandling af medialt tibialstresssyndrom. Stødbølger er lydbølger, der har specifikke fysiske egenskaber, herunder ikke-linearitet, højt toptryk efterfulgt af lav trækamplitude, kort stigningstid og kort varighed (10 ms). De har en enkelt puls, et bredt frekvensområde (0-20 MHz) og en højtryksamplitude (0-120 MPa).

Shockwaveterapi er en innovativ terapi, der kan målrette specifikke smerter i knogler, led, muskler, sener og ledbånd. Det er en ikke-invasiv behandling, der kan leveres på en ud patient basis og giver betydelig eller total lindring af smerter i langt de fleste patienter. De vigtigste fordele ved chokbølge er smertelindring og restaurering af funktion. Shockwave-terapi har vist sig at være en effektiv behandlingsmodalitet for en række almindelige seneklager, herunder plantar fasciitis, Achilles tendinopati og tennisalbue.

Shockwave-terapiskaber bølger inden for sportsmedicinområdet og bliver hurtigt en frontlinjebehandling for tendinopati. Et træningsprogram, der supplerer effekten af chokbølge, vil blive ordineret af din behandlende kliniker. Lignende resultater blev observeret som dem i albue-tendinopati vist ovenfor i både chokbølge- og kontrolgrupper (tabel 1- - og disse resultater var alle statistisk signifikante (p. Det er vigtigt at forstå forskellen mellem lav energi og høj energi SWT, når man overvejer, om du er en passende kandidat til SWT, og hvilken type SWT der mest sandsynligt giver positive resultater i behandlingen af din tilstand.

Yderligereforskning og kliniske forsøg kan være nødvendige for at belyse de ideelle parametre for effektiviteten af shockwave terapi. King Edward VII"s Hospital tilbyder chokbølgeterapi og her, Konsulent fod- og ankelkirurg hr. Lloyd Williams forklarer, hvordan behandlingen fungerer, hvilke forhold det kan være effektivt for, og hvem der kan være egnede. Først arbejder chokbølgerne for at desensibilisere nerveender, hvilket ofte vil give en øjeblikkelig reduktion i smerte.

Denne tilstand kan forstyrre eller endda afslutte din patients sportslige karriere uanset alder og er vanskelig at behandle. Shockwave-terapier derfor en målrettet type terapi, der kun behandler de områder, der er skadet eller beskadiget. Desuden blev der også udført sammenligninger mellem shockwave intervation grupper og kontrolgrupper. Efter at være godkendt af FDA til plantar fasciitis, mange praktikere begyndte at undersøge yderligere anvendelser til chokbølgebehandling, især i tilfælde, der involverer andre former for tendinopati.

Der er nu flere, randomiserede, dobbeltblindede kliniske forsøg, der understøtter brugen af chokbølgebehandling til plantar fasciitis, lateral epicondylitis, og calcific tendinitis i skulderen. Detanbefales, at du afstår fra enhver aktivitet, der understreger det behandlede område i 24 timer efter en chokbølgesession, selvom du ikke har smerter efter behandling. .