Kan shockwave terapi udføres dagligt?

Defleste patienter har brug for tre sessioner med chokbølgebehandling, hver uge fra hinanden, før der bemærkes betydelig smertelindring. Nogle forhold kan kræve fem behandlinger.

Kan shockwave terapi udføres dagligt?

Defleste patienter har brug for tre sessioner med chokbølgebehandling, hver uge fra hinanden, før der bemærkes betydelig smertelindring. Nogle forhold kan kræve fem behandlinger. Shockwaveterapi er en tværfaglig enhed, der anvendes i ortopædi, fysioterapi, sportsmedicin, urologi og veterinærmedicin. Dets vigtigste aktiver er hurtig smertelindring og mobilitetsgendannelse.

Sammenmed at være en ikke-kirurgisk behandling uden behov for smertestillende midler gør det til en ideel terapi til at fremskynde bedring og helbrede forskellige indikationer, der forårsager akut eller kronisk smerte. Da dette er en ikke-invasiv og ikke-kirurgisk behandling, er der ingen nedetid forbundet med denne behandling. Alle patienter kan frit vende tilbage til deres normale daglige aktiviteter efter behandling med meget få begrænsninger, herunder arbejde og ærinder. Patienterne har også lov til at køre sig hjem efter denne behandling.

Fraresultaterne af denne undersøgelse er ekstrakorporeal shockwave-terapi en effektiv modalitet til at lindre smerteintensitet og øge funktionaliteten og livskvaliteten i forskellige tendinopatier såsom plantar fasciitis, albue tendinopati, Achilles tendinopati og rotator manchet tendinopati. Det kan gøres på ambulant basis uden patientbegrænsninger, og der er ingen signifikante bivirkninger. ekstrakorporalchokbølgebehandling som anvendt i den aktuelle undersøgelse synes at være en sikker og effektiv behandling i alle undersøgte tendinopatier. Patienter, der ikke reagerede på konventionel behandling for nogen af de ovennævnte tendinopatier, kan således bruge chokbølgebehandling som en alternativ metode, hvilket kan forbedre smerte, funktionalitet og livskvalitet betydeligt.

ESWTgavner patienter, fordi deres tilstand kan behandles ekstrakorporalt, hvilket betyder uden for kroppen. Fordi behandlingen er ikke-invasiv, elimineres mange af udgifterne og risiciene ved kirurgi. Excellence chokbølgeterapi bruger Dornier EPOS Ultra til alle vores ortopædiske eswt-procedurer. Da ESWT er ikke-invasiv, er der ingen lang restitutionsperiode, næsten ingen fri fra arbejde eller risiko for at forårsage yderligere skade.

Detsamme kan ikke siges med kirurgi. Shockwave-terapi, der anvendes ved de rette indstillinger, kan forberede patienter til nye implantater ved at løsne tidligere implanterede led. Stødbølger kan også stimulere væksten af knogler omkring implanterede led. Hvis dette ikke er den praktiserende læge ønskede resultater, shockwave terapi er kontraindiceret og bør ikke anvendes.

Shockwaveterapi har to primære virkemåder, som vil hjælpe med vedvarende senesmerter. Først arbejder chokbølgerne for at desensibilisere nerveender, hvilket ofte vil give en øjeblikkelig reduktion i smerte. For det andet, og ofte vigtigst af alt, forårsager chokbølgerne kontrolleret mikrotrauma (mikroskopisk skade) på vævene, hvilket tilskynder kroppen til at reagere ved at øge blodcirkulationen og stofskiftet i det berørte område. Dette vil aktivere og fremskynde kroppens egen helbredende respons.

Chokbølgernekan også"nedbrydning“ uorganiseret væv og forkalkninger. Det anbefales, at du afholder dig fra enhver aktivitet, der understreger det behandlede område i 24 timer efter en shockwave-session, selvom du ikke har smerter efter behandling. Endnu en gang blev lignende resultater bemærket (tabel 1-- som dem i albue tendinopati på både chokbølge- og kontrolgrupperne. Dette gør øjet meget modtageligt for at blive negativt påvirket af chokbølgerne og potentielt lide alvorlig, alvorlig, invaliderende og permanent skade, der kan påvirke patientens evne til at se tydeligt.

Dehar modtaget specialuddannelse i chokbølgebehandling og har lang erfaring med behandling af stædige, kroniske seneklager. Terapien kan forårsage store, langsigtede, sundhedsmæssige problemer, hvis kontraindikationerne ignoreres, og Shockwave bruges flæng. Efter behandlingen kan du opleve midlertidig ømhed, ømhed eller hævelse i et par dage efter proceduren, da chokbølgerne stimulerer et inflammatorisk respons. Et træningsprogram, der supplerer effekten af chokbølge, vil blive ordineret af din behandlende kliniker.

Duvil blive vurderet af fysioterapeuten ved dit første besøg for at bekræfte, at du er en passende kandidat til chokbølgebehandling. Løsning til mange tilfælde er kirurgi eller injektioner, som Shockwave-terapi er en passende erstatning for. Forskning i Shockwave-terapi og erektil dysfunktion har imidlertid vist, at hvis det gøres omhyggeligt, kan chokbølgebehandling i kønsområdet være sikker og effektiv. Det er forbudt at anvende Shockwave-behandling på eller i nærheden af åbne sår eller sår efter kirurgiske indgreb, uanset om de er blevet stabiliseret ved brug af lim, sting eller steristrimler eller ej.

Shockwaveterapi er designet til at skabe en ny helingsproces i vævet og skal derfor levere en vis mængde energi til det skadede område. Når den behandles med Shockwave-terapi, er den passive periode betydeligt kortere, og restitutionstiden reduceres med mindst en halv. Relativ og absolut kontraindikation for brug af Shockwave-terapi er designet til at give vejledning til praktiserende læger og beskyttelse af patienter. Imidlertid, en voksende mængde anekdotiske beviser fremsat af professionelle sportshold og praktikere i hele Europa siger, at risiciene ved at bruge Shockwave-terapi tidligere end det er få.

.

References