Kan chokbølgebehandling forårsage kræft?

Itilfælde, hvor der er relative kontraindikationer, bør chokbølgebehandling anvendes med ekstrem forsigtighed. Der er absolutte kontraindikationer designet til at advare Shockwave-udøvere mod at bruge terapien i ethvert område nær eller omkring hjernen.

Kan chokbølgebehandling forårsage kræft?

Itilfælde, hvor der er relative kontraindikationer, bør chokbølgebehandling anvendes med ekstrem forsigtighed. Der er absolutte kontraindikationer designet til at advare Shockwave-udøvere mod at bruge terapien i ethvert område nær eller omkring hjernen. Imidlertid, uanset hvor klare og tydelige symptomerne en patient viser, det er vigtigt, at de screenes tilstrækkeligt, så Shockwave-praktiserende læge har de nøjagtige oplysninger, der er nødvendige for at afgøre, om de er en god og sikker kandidat til Shockwave-terapi. Brug af Shockwave-terapi skal undgås i områderne ved eller i nærheden af de store blodkar både i nakken og i låret.

Effektenaf behandling med ekstrakorporal shockwave terapi på øvre lemmer volumen og omkreds. I disse tilfælde er Shockwave ikke egnet, fordi det potentielt kan forårsage alvorlig skade på patienten. De nye fund, offentliggjort i International Journal of Molecular Sciences, betyder, at chokbølgeterapi kan være egnet til at hjælpe behandlingen af visse typer kræft. Hvis der anvendes passende forsigtighed under behandlingen, kan Shockwave-terapi anvendes til patienter med koagulationsforstyrrelser eller dem, der tager antikoagulantia.

Shockwave-terapi, der anvendes ved de rette indstillinger, kan forberede patienter til nye implantater ved at løsne tidligere implanterede led. Man troede tidligere, at chokbølger var effektive ved at stimulere produktionen af flere blodkar til at drive helingsprocessen. Volumen i overekstremiteterne målt før eswt og før 3 måneder efter sidste shockwave-session på begge sider. Shockwave behandling til en gravid kvindes maveområde er en absolut kontraindikation, fordi selv i lave doser chokbølge kan påvirke fosteret negativt.

Brugaf Shockwave-terapi på et lokaliseret område som en gravid kvindes ankel tilskyndes ikke, men udgør minimal risiko for det ufødte barn. Shockwave terapi har allerede vist sig at arbejde i behandling af andre medicinske tilstande, såsom ledsygdomme og nyresten. Tilstedeværelsen af chokbølgen i eller omkring disse følsomme områder har potentialet til at skade større blodkar der og sætte patienterne i en overordentlig høj risiko for at lide katastrofal blødning.