Kan chokbølge terapi forårsage skade?

Deter helt klart, at Shockwave kan gøre alvorlig skade på væv såvel som lokal cirkulation. Anvender chokbølge terapi for tæt på åbne eller post kirurgiske sår kan føre til ikke blot nedbrydning af såret, men også yderligere blødning samt forsinket heling.

Kan chokbølge terapi forårsage skade?

Deter helt klart, at Shockwave kan gøre alvorlig skade på væv såvel som lokal cirkulation. Anvender chokbølge terapi for tæt på åbne eller post kirurgiske sår kan føre til ikke blot nedbrydning af såret, men også yderligere blødning samt forsinket heling. Der er ingen kendte bivirkninger ved at have chokbølgebehandling. National Institute for Health and Clinical Excellence, eller NICE, der giver vejledning, rådgivning og information til sundhedspersonale, godkender brugen af chokbølgebehandling til muskuloskeletale smertelindring i klinik- og hospitalsindstillinger i Storbritannien.

SWThar været tilgængelig i Canada siden midten af 90'erne, men er for nylig blevet populariseret med fremkomsten af lav energi SWT. SWT er en intervention, der stimulerer kroppens naturlige helingsproces. Derudover, SWT har vist sig at have en direkte effekt på lokale nerveender, hvilket resulterer i et fald i smerte. Det er vigtigt at forstå forskellen mellem lav energi og høj energi SWT, når man overvejer, om du er en passende kandidat til SWT, og hvilken type SWT der mest sandsynligt giver positive resultater i behandlingen af din tilstand.

Dadette er en ikke-invasiv og ikke-kirurgisk behandling, er der ingen nedetid forbundet med denne behandling. Alle patienter kan frit vende tilbage til deres normale daglige aktiviteter efter behandling med meget få begrænsninger, inklusive arbejde og ærinder. Patienterne må også køre hjem efter denne behandling. Ekstrakorporeal chokbølgebehandling (ESWT) er ikke kun ikke-invasiv, men det kan også levere sikre og effektive resultater inden for få sessioner.

Hvisdu har en bløddelsskade, der ikke reagerer på konservative behandlinger, eswt kan redde dig fra operation. Shockwave-terapi skaber bølger inden for sportsmedicinområdet og bliver hurtigt en frontlinjebehandling for tendinopati. Mens det ofte lykkes, alle disse mere invasive terapier kræver fri og kan effektivt afslutte en atletes sæson. Det lovende resultat efter denne ikke-invasive behandlingsmulighed i tendinitis pleje retfærdiggør indikationen af chokbølgebehandling.

Shockwaveterapi starter den biokemiske afkalkning af calcium ophobning af en tandpasta-lignende konsistens og behandler senen. Din specialist kan muligvis justere den måde, de bruger shockwave-enheden på, hvis din smerte er betydelig. Før du får nogen behandling, din specialist vil tage en fuld medicinsk historie fra dig for at vurdere din egnethed til chokbølgebehandling. Shockwave terapi er en innovativ terapi, der kan målrette specifikke smerter i knogler, led, muskler, sener og ledbånd.

Radial ekstrakorporal chokbølgeterapi er sikker og effektiv til behandling af kronisk recalcitrant plantar fasciitis. Nogle forfattere spekulerede i, at chokbølger lindrer smerter ved indsættelse af tendinopati ved hyperstimuleringsanalgesi. Hvis du har arvæv i området, det bidrager til din smerte, shockwave terapi vil også bidrage til at nedbryde denne tykke, fibrøst væv. Shockwave-enheden, der bruges til denne behandling, er et håndholdt værktøj, der genererer lydbølgeenergi til at sende gennem kroppen.

KingEdward VII"s Hospital tilbyder chokbølgeterapi og her, Konsulent fod- og ankelkirurg hr. Lloyd Williams forklarer, hvordan behandlingen fungerer, hvilke forhold det kan være effektivt til, og hvem der kan være egnede. I modsætning til urologiske behandlinger (lithotripsy), hvor chokbølger bruges til at desintegrere nyresten, i muskuloskeletale behandlinger (orthotripsy), anvendes stødbølger ikke til at desintegrere væv, men snarere til mikroskopisk at forårsage interstitielle og ekstracellulære biologiske reaktioner og væv regenerering. Shockwave terapi er også kendt som ekstrakorporal shockwave terapi (ESWT) eller Radial Shockwave Therapy (RSWT).