Kan du få for meget chokbølgebehandling?

Farener højt tryk eller højfrekvente chokbølger kan forårsage blødning. chokbølgebehandling , der anvendes ved de rette indstillinger, kan forberede patienter til nye implantater ved at løsne tidligere implanterede led.

Kan du få for meget chokbølgebehandling?

Farener højt tryk eller højfrekvente chokbølger kan forårsage blødning. chokbølgebehandling , der anvendes ved de rette indstillinger, kan forberede patienter til nye implantater ved at løsne tidligere implanterede led. Stødbølger kan også stimulere væksten af knogler omkring implanterede led. eswt er sandsynligvis en sikker behandling af PF.

Derforventes ingen komplikationer ved et års opfølgning. I henhold til den nuværende litteratur er langvarige komplikationer imidlertid ukendte. Bedre beskrivelser af behandlingsprotokoller, patientkarakteristika og registrering af komplikationer og bivirkninger, især smerter under behandlingen, anbefales. De første resultater for mange patienter er en bedøvende fornemmelse i det område, der blev behandlet.

Dineførste resultater er typisk et midlertidigt svar på behandlingen, hvilket betyder, at din smerte vil blive sløvet, men den vil ikke blive rettet i flere uger til. Dine første resultater vil tage kanten af det værste af din smerte. Der er ingen kendte bivirkninger ved at have chokbølgebehandling. National Institute for Health and Clinical Excellence, eller NICE, der giver vejledning, rådgivning og information til sundhedspersonale, godkender brugen af chokbølgebehandling til muskuloskeletale smertelindring i klinik- og hospitalsindstillinger i Storbritannien.

Fraresultaterne af denne undersøgelse er ekstrakorporeal shockwave-terapi en effektiv modalitet til at lindre smerteintensitet og øge funktionaliteten og livskvaliteten i forskellige tendinopatier såsom plantar fasciitis, albue tendinopati, Achilles tendinopati og rotator manchet tendinopati. Det kan gøres på ambulant basis uden patientbegrænsninger, og der er ingen signifikante bivirkninger. ekstrakorporalchokbølgebehandling som anvendt i den aktuelle undersøgelse synes at være en sikker og effektiv behandling i alle undersøgte tendinopatier. Patienter, der ikke reagerede på konventionel behandling for nogen af de ovennævnte tendinopatier, kan således bruge chokbølgebehandling som en alternativ metode, hvilket kan forbedre smerte, funktionalitet og livskvalitet betydeligt.

Eftershockwave-sessionen vil du være i stand til at flytte kropsdelen normalt. Mange af vores patienter føler en betydelig reduktion i smerte efter en chokbølgebehandling. Men normalt inden for 2-4 timer efter sessionen oplever de en vis midlertidig ømhed og ømhed i området. Dette varer sjældent mere end 24 timer og er en normal reaktion på chokbølgebehandling.

Hosde fleste patienter vil dette ikke begrænse normale daglige aktiviteter. ESWT tvinger din krop til at skabe nye vævsceller i det beskadigede område. Forvent gradvis helbredelse at finde sted over dage, uger eller måneder. Selvom det ikke er typisk, nogle har mild ømhed eller blå mærker efter behandling.

Noglemennesker oplever ikke mere smerte fra dag ét. De fleste vil have mærkbar til betydelig forbedring i den trettende uge. En anden behandling efter 16 uger kan være nødvendig hos ca. 20% af patienterne.

Da det tog tid at skabe skaden, tager heling også tid. Totalheling af området kan tage op til et år. I overensstemmelse hermed fandt Cosentino et al (2 en signifikant forbedring i smerte, daglige aktiviteter og bevægelsesområde ved at anvende 4 chokbølgesessioner med 1.200 chok efter behandlingen og opfølgningsevalueringerne efter en og seks måneder ved hjælp af en VAS- og Constant-Murley-score. Som en del af din shockwave-session vil din fysioterapeut også ordinere de korrekte rehabiliteringsøvelser til din tilstand for at sikre en optimal bedring.

Shockwave terapi er designet til at skabe en ny helingsproces i vævet og skal derfor levere en vis mængde energi til det skadede område. Hvisdu har arvæv i området, der bidrager til din smerte, shockwave terapi vil også bidrage til at nedbryde denne tykke, fibrøst væv. Shockwave-terapi er gavnlig for patienter med smertefuldt blødt væv (muskler, sener og ledbånd), led- og knogleforhold. Desuden blev der også udført sammenligninger mellem shockwave intervation grupper og kontrolgrupper.

Shockwave-terapi er derfor en målrettet type terapi, der kun behandler de områder, der er skadet eller beskadiget. Shockwaveterapi bruger en specialist enhed til at levere akustisk energi gennem huden til den skadede del af kroppen. Når du går til chokbølgebehandling, din terapeut bruger en håndholdt enhed tilsluttet en maskine, der forvandler trykluft til lydbølger. Shockwave terapi blev oprindeligt udviklet til at hjælpe urologer behandle nyresten ikke-invasivt, i slutningen af 1990'erne.

Rotator manchet tendinopati blev diagnosticeret hos 68 patienter, 56 i chokbølgegruppen (26 mænd og 30 kvinder) og 12 i kontrolgruppen (6 mænd og 6 kvinder). Achillestendinopati blev diagnosticeret hos 78 patienter, 65 patienter i chokbølgegruppen (27 mænd og 38 kvinder) og 13 patienter i kontrolgruppen (6 mænd og 7 kvinder). .