Hvorfor er chokbølgebehandling ulovlig hos heste?

Derforhar hestevæddeløbsmyndighederne forbudt brugen af eswt til heste inden for 10 dage efter et løb eller en sportsbegivenhed. Disse data er blevet brugt i dannelsen af regler vedrørende ESW-terapi.

Hvorfor er chokbølgebehandling ulovlig hos heste?

Derforhar hestevæddeløbsmyndighederne forbudt brugen af eswt til heste inden for 10 dage efter et løb eller en sportsbegivenhed. Disse data er blevet brugt i dannelsen af regler vedrørende ESW-terapi. Racing jurisdiktioner i USA og FEI har vedtaget regler, der kræver en tilbageholdelsesperiode efter behandling, før hesten får lov til at udføre. For eksempel, ESW-terapi er ikke tilladt under konkurrence og i en periode på fem dage før den første hesteinspektion.

Ejereog undervisere bør kontrollere konkurrencereglerne inden administration af ESWT. Derudover vil indikationerne for chokbølgebehandling indikere, at de fleste heste skal være på et nedsat aktivitetsniveau, mens de heler. På trods af sit navn er ekstrakorporal chokbølgebehandling (ESWT) ikke en form for elektrisk stød, det involverer faktisk højenergi-lydbølger. Det tilbydes i stigende grad heste - men hvorfor? Og virker det?.

Pågrund af sin lokale effekt på nerver chokbølge terapi kan give øjeblikkelig og kraftig smertelindring i en kort periode efter behandlingen. Af denne grund er det forbudt af Racing Victoria inden for 7 dage med hestevæddeløb og fremhæver yderligere, hvorfor skader skal diagnosticeres korrekt inden brug af Shockwave Therapy. På grund af disse rapporteringshuller, Scollay sagde, at hun ikke er i stand til at måle det fulde omfang af chokbølgebrug i Kentucky. Derfor er det vigtigt for os at oparbejde disse sager korrekt på forhånd og løbende følge op, så vi kan tilpasse behandlingen efter behov og beslutte, om der er behov for andre indgreb oven på eller i stedet for Shockwave Therapy.

Talleneantyder, imidlertid, at der kan være en sammenhæng mellem underliggende fysiske problemer, der nødvendiggør chokbølgebehandlinger og en højere forekomst for katastrofal sammenbrud, sagde Parkin. Han og hans forskere koder i øjeblikket omkring 150 millioner datapunkter over en 10-årig periode ved hjælp af så mange som 50 forskellige variabler - ting som arbejdsdata, løb og shockwave brug. Forskere håber at udvikle en blodprøve for at opdage nylig brug af chokbølgeterapi, men fordi forskernes forståelse af terapiens helingsproces stadig udvikler sig, at opdage dets ændringer i kroppen er, også. ekstrakorporalshockwave Therapy (ESWT) eller bare Shockwave Therapy er en metode til at bruge lydenergibølger i stærke impulser skabt af shockwave-maskinen og derefter overført gennem en sonde, der derefter påføres alle former for væv til varierende effekter.

Shockwavehar vist sig at være mest nyttigt til behandling af skader, der forekommer på steder, hvor blødt væv og knogler mødes. Shockwave-terapi blev påbegyndt for at hjælpe med at stimulere fortsat helbredelse af Cocos brud og lindre hendes ubehag. Selvom modaliteten er transportabel og kan føres til en rehabiliteringsfacilitet eller gård, en autoriseret dyrlæge skal beslutte, om chokbølgebehandling er bedst for din hest og bør også udføre behandlingen. Selvom det ikke er muligt at opdage, om chokbølge er blevet brugt eller ej, kan der i fremtiden være en måde at måle de inflammatoriske biomarkører, der produceres under behandlingen.

LawrenceSoma, min forgænger, der sagde, at laboratoriet skulle se på blodbaserede eller urinbaserede biomarkører for at forsøge at opdage chokbølgeterapi, Robinson bemærker. RMTC-retningslinjer foreslår, at undervisere skal rapportere brugen af chokbølge på en hest til væddeløbsembedsmænd, der skal sætte hesten på dyrlægens liste i ti dage efter behandlingen. Arbejde med disse embedsmænd og ved hjælp af Equine Injury Database (EID), Parkin kiggede på heste, der var blevet rapporteret på dyrlægens liste til chokbølgebehandling, tællede derefter antallet af dage og løb siden behandlingen før hesten blev dødeligt såret. I Californien ville en foreslået ny regel, hvis vedtaget, forbyde heste på California Horse Racing Board (CHRB) -regulerede faciliteter fra racing eller arbejde inden for 30 dage efter behandling med ekstrakorporal chokbølgebehandling.

Ekstrakorporealshockwave-terapi er en ikke-invasiv modalitet (ekstrakorporeal betyder „uden for kroppen), der bruger lydbølger til at stimulere heling i sår, ledbånd, sener og benstrukturer. .